Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Eisekuch a Schockela

An eisem intergenerationelle Atelier vum 1. Dezember (Kanner musse vun engem Erwuessene begleet ginn) dréint sech – ganz nom Motto vun der Joreszäit – alles em Schneekegkeeten. An enger gemittlecher Ambiance gëtt matt der Hëllef vun eiser Mediatrice als éischt emol en Eisekuchsdeeg virbereet, deen doropshin iwwert dem oppene Feier vun der schwaarzer Kichen an traditionelle Gosseformen ausgebak gëtt. Nodeems sech dës Schneekegkeet nach op der Plaz schmaache gelooss gouf, gëtt am zweeten Deel vum Atelier eng weider Schneekegkeet, déi heem geholl ka ginn, preparéiert. Heifir gëtt Schockela geschmolt a nom eegene Goût verfeinert a dekoréiert. A fir sécherzestellen, datt den Schockela och sécher doheem ukënnt, gëtt dësen a Pabeier, dee selwer dekoréiert gouf, gewéckelt. Op fir z’iessen oder ze verschenken, Schockela ass ëmmer eng gutt Iddi!

Sonndes, den 1. Dezember
Vu 14.00 bis 17.00 Auer
All Altersklassen (d’Kanner mussen a Begleedung vun engem Erwuessene sinn)
Eng Reservatioun ass obligatoresch per Telefon um +352 23 69 73 53 oder via E-Mail op info@musee-possen.lu
Präis: 1 Persoun: 25 €; 2 Persounen: 30 €; 3 Persounen: 35 €; 4 Persounen: 40 €; 4+ Persounen: Präis op Ufro.
_________________________

Gaufres et Chocolat

Lors de notre atelier intergénérationnel du 1er décembre (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte), les gourmands seront à l’honneur, en parfaite harmonie avec la saison. Dans une ambiance chaleureuse et conviviale, nous débuterons par la préparation d’une délicieuse pâte à gaufres avec l’aide de notre médiatrice. Cette pâte sera ensuite cuite au feu de bois dans notre cuisine noire dans les moules en fonte traditionnels. Après avoir dégusté cette gourmandise sur place, la deuxième partie de l’atelier sera consacrée à la préparation d’une autre gourmandise à emporter chez soi. Pour cela, du chocolat sera fondu, affiné et décoré selon vos goûts. Pour qu’il arrive à la maison en toute sécurité, il sera enveloppé dans du papier décoré par vos soins. Que ce soit pour grignoter ou pour offrir, le chocolat est toujours une excellente idée !

Dimanche, 1er décembre
De 14h à 17h
Tout public (les enfants doivent être accompagnés d’un adulte)
Réservation obligatoire par téléphone au +352 23 69 73 53 ou par email info@musee-possen.lu
Prix : 1 personne : 25 euros ; 2 personnes : 30 euros ; 3 personnes : 35 euros ; 4 personnes : 40 euros. 4+ personnes : Prix sur demande.
_________________________

Waffeln und Schokolade

In unserem generationsübergreifenden Atelier vom 1. Dezember (Kinder müssen in Begleitung von einem Erwachsenen sein) dreht sich, passend zur Jahreszeit, alles um Leckereien. In gemütlicher und geselliger Runde bereiten wir mit Hilfe unserer Mediatorin einen leckeren Waffelteig zu. Dieser Teig wird dann in unserer schwarzen Küche in den traditionellen gusseisernen Formen über dem Holzfeuer gebacken. Nachdem wir diese Köstlichkeit vor Ort probiert haben, wird im zweiten Teil des Ateliers eine weitere Leckerei zubereitet, die mit nach Hause genommen werden kann. Dazu wird Schokolade geschmolzen und nach Belieben verfeinert und verziert. Und damit die Schokolade auch sicher zu Hause ankommt, wird sie in selbst verziertes Papier eingewickelt. Ob zum Naschen oder Verschenken – Schokolade ist immer eine tolle Idee!

Sonntag, den 1. Dezember
Von 14 bis 17 Uhr
Für alle Altersgruppen (Kinder müssen von einem Erwachsenen begleitet werden)
Reservierung erforderlich per Telefon um +352 23 69 73 53 oder per E-Mail info@musee-possen.lu
Preis: 1 Person: 25 €; 2 Personen: 30 €; 3 Personen: 35 €; 4 Personen: 40 €; 4+ Personen: Preis auf Anfrage.
_________________________

Waffles and Chocolate

In our intergenerational workshop on 1 December (children must be accompanied by an adult), everything revolves around delicious treats in keeping with the season. In a cosy and friendly atmosphere, we will prepare a delicious waffle batter with the help of our mediator. This batter is then baked in our black kitchen in traditional cast-iron moulds over a wood fire. After we have tasted this delicacy on site, the second part of the workshop involves preparing another treat to take home. For this, chocolate is melted and refined and decorated as desired. To ensure that the chocolate arrives safely at home, it is wrapped in paper that you have decorated yourself. Whether for snacking or as a gift – chocolate is always a great idea!

Sunday, 1 december
From 2 to 5 pm
For all ages (children must be accompanied by an adult)
Booking required by telephone on +352 23 69 73 53 or by e-mail info@musee-possen.lu
Price: 1 person: €25; 2 persons: €30; 3 persons: €35; 4 persons: €40; 4+ persons: Price on request.

Back to top
Aller au contenu principal